P. Thijssen Van Schelbergenstraat 54 A 5913 TZ Venlo Tel: 077-3548968 of 0612123792 pjtthijssen@home.nl

kwaliteitsstatuut Peter Thijssen

Als vrijgevestigd psychotherapeut werk ik samen met de collega’s Michael Steger en Peter Delsing in het tweede lijns samenwerkingsverband voor psychotherapeuten in Venlo. We zijn allen gekwalificeerd psychotherapeut. Aan de praktijk zijn 2 psychiaters verbonden voor onderzoek en consultatie.

Ik ben BIG-geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ik ben oorspronkelijk afgestudeerd in de klinische en orthopedagogiek en in de onderwijskunde. Vervolgens heb ik me in de gezondheidszorg gespecialiseerd via de trajecten van GZ-psycholoog en psychotherapie.

Mijn beroepscarrière ligt in de klinische behandeling van kinderen en jeugdigen in de psychiatrie en in de ambulante psychotherapeutische behandeling van volwassenen.

De theoretische achtergrond van waar ik uit werk is: cliënt-centered en schema-focused psychotherapie. In deze laatste behandelvorm zijn elementen van gedragstherapie, cognitieve gedragstherapie en behandeling van traumatische ervaringen geïntegreerd.

Naast het bieden van behandeling ben ik ook betrokken bij de opleiding van psychotherapeuten door het geven van onderwijs en superviseren.

Kwalificaties

  • Klinisch psycholoog/ psychotherapeut
  • Registratie BIG: 89025862616
  • Client- centered therapeut
  • Senior schematherapeut
  • Kinder- en jeugd psychotherapeut
  • Supervisor: Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en Nederlandse Vereniging van Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP)
  • Lid van de NVVP, VKJP, NVP en Vereniging voor Schematherapie

Aanmelding

Aanmelden voor behandeling kan via tel. 0612123792 of via e-mail: pjtthijssen@home.nl

Wachtlijst

Deze bedraagt gemiddeld 3 maanden.

Betalingen

Met alle grote zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten en tweede lijns zorg is verzekerde zorg.